Itsenäinen NeoLife distributor
Raija Ketomäki
040 827 6037
Laszlo P. Somogyi, Ph.D.
elintarviketiede, ravitsemustiede,
Fellow, Institute of Food Technologists
Tohtori Somogyi on konsultoiva elintarvike­tieteilijä ja Kalifornian Davisin yliopiston Elintarvike- ja ravitsemustieteen neuvonantaja­ryhmän jäsen. Hän sai koulutuksensa Budapestin Maataloustieteiden yliopistossa ja suoritti luonnon­tieteiden maisterin ja tohtorintutkintonsa Rutgersin yliopistossa New Jerseyssä. Sen jäl­keen hän työskenteli tutkijana Kalifornian Davisin yliopistossa.
Tohtori Somogyillä on 30 vuoden kokemus elintarviketeollisuudesta ja hän oli vanhempi elintarviketutkija SRI Internationalissa (aiemmin Stanfordin tutkimusinstituutti). Hän on asiantuntija tuotekehityksen, elintarvikkeiden ja juomien, ainesosien ja lisäaineiden sekä hedelmien ja vihannesten biologian, jalostuksen ja käytön alalla.
Hän on julkaissut yli 50 tieteellistä tutkielmaa ja hän on osallistunut lukuisten ravintoa ja elintarviketekniikkaa käsittelevien tieteellisten oppikirjojen kirjoittamiseen ja toimittamiseen. Tohtori Somogyi on toiminut myös ”Critical Reviews of Food Science and Nutrition” toimitusneuvostossa sekä tehnyt tutkimuksia Yhdysvaltain Elintarvike- ja lääkelaitokselle (FDA).
Tohtori Somogyi on jäsen Elintarviketeknologien Instituutissa (IFT), joka on maailman suurin kansainvälinen elintarviketutkijoiden orga­nisaatio. Hän on toiminut organisaation puheenjohtajana ja kunnia­jäsenenä Pohjois-Kaliforniassa. Hän on myös Viljakemistie yhdistyksen ja Öljykemistien yhdistyksen jäsen.